SS31 Tullbron

Utgivningsdag 2016-03-17
6 × inrikes brev, 1 motiv
Upplaga 10.000 st

Formatet är det nya som infördes för SS 30, fast denna gång i stående version, 125 × 159 när man ser frimärkena rättvända. Cylindern har två band med 6 ark vardera. Ena bandet har Cyls 1, 2 och 3 (se bild ovan, rödfärgad för tydlighet). Det finns 2 delade gråkilar per band. På bandet utan cyls sitter de nedtill, 30 mm upp från bildkant. På bandet med cyls sitter de upptill, 30 mm ned från bildkant. Figuren nedan illustrerar hur cyls och delade gråkilar (markerade med Φ) sitter på de olika inlagorna.

SS31tabell1

På det andra bandet finns motsvarande gråkilar men inga cyls.

Kn har satts på vart 10:e ark i båda banden (se bild ovan, rödfärgade för tydlighet). Om man sätter ett kn på vart 10:e ark i bandet med cyls så kommer antingen inga kn vara i kombination med cyls eller så är alla i kombination med cyls och då i baklänges ordning. Endast det senare fallet har observerats.

1 svar på ”SS31 Tullbron

  1. Min avsikt var inte att förespråka varken det ena eller det andra utan i initialskedet bibringa info om var dessa mycket svårfunna cs fanns.
    Personligen skulle jag nog luta åt att det bör vara bilden som avgör om det ska stå eller ligga. Dessa objekt är ju trots allt lite mer estetiskt tilltalande (många av dem i alla fall). Överhuvudtaget är detta SS lite märkligt konstruerat eftersom baksidetexten är gjord för liggande position. Att bara gå på frimärkena kan bli tvetydigt när det är valörmärken där Sverige ofta står på en led och valören på en annan och motivet kanske kan vridas lite hur som helst . Nu finns det ju dessutom förtjänstfulla bilder på cs sitter så efter denna långa utläggning, låt det vara som på bilden ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.