Förfalskade häften

Det förekommer en hel del förfalskade häften. Erik Hultman har sammanställt en utställning som vi har fått tillstånd att publicera här. (Klicka på länken så får du upp en PDF-fil i ett nytt fönster).

2023 upptäcktes ytterligare förfalskade häften

Gunnar Dahlstrand har försett oss med en förteckning där även förfalskade övriga märken finns.

Nya förfalskningar

10 svar på ”Förfalskade häften

 1. Enl Facit finns det även på:
  SH9 2003 sid 196
  SH10 2003 197
  SH20 2005 203
  SH31 2008 211
  SH38 2009 215
  SH41 2010 217
  SH43 saknas i Facit sid 217
  SH44 2010 217

 2. Det som jag tagit upp i min Utställning är de Häften som jag har kommit över antingen köpt eller bytt till mig. Så detta är ingen förteckning över alla förfalskade Häften/Frimärken.
  Är det någon som vill avvara några Häften enligt Jan:s komentares är jag intresserad av byte/köp

 3. Hittade idag ett förfalskat Zlatan-märke. Tandningen är väldigt lik originalet men som vanligt ser man en tydlig skillnad under UV samt att själva trycket är rastrerat.

  • Det är nog helt riktigt med falska
   I Första upplagan var offsettrycket rastrerat
   Så är det dock inte i andra upplagan
   Där är det samma teknik av offset som Posten använder
   Visst är de duktiga att ändra fusket

 4. Hej på Er kunniga filatelister….. Undrar över alla stora mängder frimärken som säljs på Tradera som är utan gummering. Det är ju frimärken som oftast sitter på häfte, men säljs nu i lösa ex. Alla lika i många annonser, och olika i andra. Kan dessa verkligen vara äkta?? Om inte!! Hur kan det få fortsätta?? Senast ett stort antal med Zlatan. Fråga från nyfiken, då jag gillar att använda fina frimärken till mina försändelser. Tittar ofta på Tradera då jag vill ha frimärken.

 5. Tyvärr så förekommer det märken där stämpeln är borttvättad, men PostNord missar nog att stämpla en hel del. Jobbar man på ett ställe där det kommer in stora mängder post kan man nog plocka ihop åtskilliga som inte är stämplade. Falska märken i häften säljs ofta i mindre butiker som normalt inte har frimärken. Svårt att skilja från äkta som du ser här ovan. Zlatan finns som falska.

  • Gummeringen är det klister som sitter på baksidan av frimärket. På moderna frimärken är det självhäftande. På äldre måste man slicka. Båda syns tydlig om man jämför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.