SH88 Naturhistoriska riksmuseet 100 år i Frescati

SH88

Utgivningsdag 2016-01-14
10 x inrikes brev, 5 motiv

Häftet är tryckt på det gamla pappret där underlagspappret är tryckt med posthorn och frimärkena är utan vitmedel. Trycket på underlagspappret syns om man håller upp häftet mot en lampa. Det är möjligt att senare upplagor kommer på det nya pappret där underlagspappret är tryckt med text ”postnord” och frimärkena är med vitmedel.

Häftet är tryckt i det nya formatet i offset. Det är 83 mm brett och det betyder att offsetcylindern har 9 häften per band. Kn har satts på vart 10 häfte och band, vilket betyder att kn vandrar över alla inlagorna. FM finns.

Kn sitter normalt till vänster under översta frimärksraden. Under första tryckomgången så placerades kn (0) till vänster över nedersta frimärksraden, där gråkilen nere också sitter. Enligt uppgift så omfattade denna tryckomgång kn 006505-021625. En stor del av dessa häften har gått ut i abonnemangen.

SH88 har 41 punkters vikperforering (perf 10) är slagen från omslagssidan, PU.

Kända kombinationer

Bild på variant

SH88suddigt

Om du förstorar så ser du tydlig förskjutning mellan färgerna som bildar ordet SVERIGE. Syns tydligast mot ljusast bakgrund.

3 reaktion på “SH88 Naturhistoriska riksmuseet 100 år i Frescati

  1. Jag har skickat bild till redaktören där frimärkstrycket är suddigt och vid förstoring syns det bäst vid trycket av ”Sverige” där färgerna har överlappat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.