BL29 Kronprinsessparet

BL29

Utgivningsdag 2010-05-13
3 x 6:-, tre motiv

Formatet är stående, 83 *125. Det är 9 block/band. Cyls 1 och 2 står i nedre vänster hörn. Kn står i nedre kant, till höger, och har satts en gång per varv. Man har satt kn på ena cylinderhalvan med cyls och med kn som börjar med 0. Dock finns 512–514-tusen, men några kn på 012-014-tusen har inte hittats.

Det uppgavs att upplagan var 500-tusen block och att den slutsåldes före bröllopet. Efter bröllopet gjordes fler tryckningar. Vi har försökt skilja upplagorna åt, men kn hoppar mellan enkla kn och kombination med c 1 eller c 2. Tryckningen komplicerades av den nya silverfärgen man använde. Vi har noterat att på alla block vi sett före bröllopet så satt kn nära höger kanten; det satt 1-4 mm från kanten. På de block som kom till försäljning efter bröllopet satt kn längre från höger kant. Avståndet från kn:s högerkant till höger bildkant betecknas med z i tabellen nedan.

En del av blocken såldes med ett tvåsidigt fodral med måtten 85 * 135. På insidan finns bild på rosor och en ficka för blocket. På baksidan finns text om blocket med Postens logotyp.

Markeringar

cyls 1
cyls 2
kn (0) 6-siffriga
kn (5) 6-siffriga
kn (0) + cyls 1
kn (0) + cyls 2

Kända kombinationer

Bild på varianter

BL29nyanser

tre nyanser

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.