BL36 Post på väg, Europa 2013

BL36

Utgivningsdag 2013-03-14
2 x 12:-, två motiv

Formatet är liggande, 105 * 71. Cylindern har två band med 10 block vardera. Med 10 block per band skulle blocket kunnat ha varit 75 mm högt, men marginalerna mellan blocken skurets bort efter tryckningen så att de inte har någon vit marginal runt om. Cyls 1 och 2 står i nedre höger hörn. Kn ligger i höger kant och har satts en gång per varv.

Markeringar

cyls 1
cyls 2
kn (0) (6-siffrigt)
kn (5) + cyls 1
kn (5) + cyls 2

Kända kombinationer

Information om utgivningen

Posten ska vara det miljöriktiga alternativet.
De svenska frimärkena visar brevbärare med de klimatsmarta postfordonen cykel och elbil. I den svenska brevbäringen är vart fjärde fordon ett elfordon. Elfordonen används i dagsläget uteslutande i stadsmiljö.

Utgångspunkten för Postens miljöarbete är synsättet att varje sparad kilowattimme och liter bränsle också sparar på jordens resurser. Arbetet pågår ständigt med att minska verksamhetens miljö- och klimatbelastning. Där så är möjligt används cyklar, elfordon och tåg. Idag transporteras mer än hälften av breven och meddelandena på tåg mellan sorteringsterminalerna. Fordonsparken uppgraderas löpande till mer miljöeffektiva alternativ.

Andra åtgärder för att minska miljöpåverkan är utbildning av chaufförerna i bränslesnålt körsätt, smartare ruttplanering och ökad fyllningsgrad i lastbilarna. Ju mer man kan lasta i en skåpbil vid ett och samma tillfälle ju färre gånger behöver man köra. Flera tjänster har också miljöanpassats. Numera finns klimatekonomiska tjänstealternativ för Brev, eBrev, Varubrev, DR och Posttidning. (Postens Bulletin 2/2013)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.