SH73 Childhood

SH73

Utgivningsdag 2014-01-16
10 x brevporto med 1 kr tillägg som går till World Childhood Foundation, 2 motiv
Frimärkena är tryckta i 4-färgs offset (G:8) enligt det nya modulsystemet.

Häftet är tryckt i det nya formatet i offset. Det är 83 mm brett och det betyder att offsetcylindern har 9 häften per band.  Kn har satts på vart 10:e häfte och band, vilket betyder att kn vandrar över alla inlagorna. FM finns. Gråkil finns på häfte med c 3 och på direkt efterkommande häfte.

Typer

Häftet har 41 punkters vikperforering (perf 10) är slagen från frimärkssidan

A med portotabell 20g
B med portotabell 50g

sh73baksida50g

ny baksida med portotabell 50 g – ny placering av kn

Markeringar

centralt regm
FM
gråkil uppe
gråkil nere
cyls 1 offset
cyls 2 offset
cyls 3 offset
helt kn

Kända kombinationer

SH73tabell

Fakta om utgivningen

Childhood gör livet lättare för utsatta barn.

World Childhood Foundation är mottagar organisation för årets Välgörenhets frimärke. För varje häfte frimärken som köps går tio kronor oavkortat till organisationens arbete för allas rätt till en barndom. World Childhood Foundation grundades 1999 av drottning Silvia med utgångspunkt från FN:s barnkonvention.

World Childhood Foundation, i dagligt tal Childhood, är en ung och dynamisk organisation med barns bästa som mål. Fokus ligger på barn som av olika skäl riskerar att utsättas för övergrepp. Childhood stödjer omkring 100 olika projekt runt om i världen med både ekonomiska bidrag och kompetens.

– Vårt arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har ingen fältpersonal utan stödjer projekt som lokala hjälporgan driver. Vår bedömning är att dessa är bättre på att hantera lokala problem, och har en annan möjlighet än utomstående att jobba långsiktigt, säger Anna De Geer, Childhoods generalsekreterare. Ett exempel är projekt ”Mama +” som med Childhoods stöd genomförs av lokala aktörer i S:t Petersburg och flera andra städer i västra delen av Ryssland.

– I området finns på flera barnhem stora avdelningar där man förvarar barn till HIV positiva mödrar som av olika skäl inte klarar av vårdnaden. Nästan ingen vill ha med dessa barn att göra eftersom man är rädda för eventuell smitta. Vi tror att det bästa för barn är att få växa upp i sin egen familj, och hjälper därför till att aktivera de sociala nätverken.
Mammorna är centrala men här finns också släktingar och andra stödpersoner med,
säger Anna De Geer. Childhood är välkänt på hemmaplan och ute i världen.

Välgörenhetsfrimärket är ytterligare en kanal att öka kännedomen hos allmänheten. För varje häfte frimärken som köps går tio kronor oavkortat till Childhood. Pengarna är inte öronmärkta utan investeras i likhet med medlen från partnerföretagen, bland dem ICA, i projektportföljen. Härifrån slussas medel till angelägna projekt – som ”Mama +”.
Läs mer om World Childhood Foundations verksamhet på www.childhood.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.