BL38 Bordtennis

BL38A

Utgivningsdag 2013-09-27
2 x 6 kr, 2 motiv
Blocket trycktes i 4-färgs offset (G:5)
9 * 2 band

Formatet är liggande, 125 * 83. Det är 9 block/band. Cyls 1 och 2 står i nedre höger hörn. Kn ligger i höger kant antingen uppe eller nere. Kn har satts på vart 10:e block på bandet med cyls. För beräkning av rest se BL37.

Typer

A Blå bakgrund
B Röd bakgrund

Enligt uppgift har den röda bakgrunden tryckt i en specialupplaga i 2.500 ex som var avsedd för den Kinesiska marknaden. De klubbar som ordnade Frimärkets dag fick köpa 25 ex per klubb.

Waldner2

Variant med röd bakgrund

 

Markeringar

cyls 1
cyls 2
kn (0) (6-siffrigt)
kn (0) + cyls 1
kn (0) + cyls 2

BL38Aknplac

olika placering av kn

 

Kända kombinationer

Tryckbana

Här kan man se hur blocken kommer i tryckpressen. Bilden har vi fått från frimärkstryckeriet och är ”suddig” av säkerhetsskäl. Man ser markeringarnas placering. Klicka på bilden så blir den större.

BL38ark

Varianter

BL38Aolikafarg

Olika färg i UV-ljus

 

9 svar på ”BL38 Bordtennis

 1. Ang. färg, så kan jag också se detta. Bra upptäckt! Den röda färgen varierar mellan tegelröd och orange i UV. Kinablocket går i orange, dessutom så är ansiktet och armarna helt blåa, till skillnad från det svenska som är vitt där. Nu har jag bara ett block.

  Jag kan tänka mig att dela upp A i Aa och Ab, B tycker jag att vi lämnar åt sidan, även om varianter skulle uppstå där. Det är nog svårt ändå, och jag hoppas innerligen att dom inte har tryckt kn eller cyls, för då får vi ett elände som vi inte alls har begärt.

   • Det finns många filatelistiska objekt som inte gått att köpa på ”normalt” sätt. T t.ex den gula treskillingen…

    • Den gula treskillingen lär ha köpts över disk på normalt sätt, i Sverige. I annat fall så är den falsk.

     Jag har full förståelse för att dom som vill samla på kinablocket med markeringar tycker att det är intressant. Det tycker jag med. Det enda som jag begär är att blocket inte får utställas.

     • Detta är en fråga som Häftessamlarna inte kan beslut något om. Sveriges Filatelist-Förbund med dess utställarorganisation beslutar om detta. Försök med en motion inför kongressen nästa år i Skara.

 2. Kommer troligen från en extratryckning inför utställningen i Kina 2013 då de var förpackade i 100-buntar mot normala 25-buntar (plus det faktum att jag köpte dem i just Peking!).

 3. Block 38v, vänster blockmarginal 1,5 mm bred,
  höger blockmarginal 5 mm bred,
  med kn 052415.
  Block 38v med kn 052442

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.