SH69 Dahlior

SH69

Utgivningsdag 2013-08-22
10 x brevporto, 4 motiv
Frimärkena är tryckta i 4-färgs UV-offset (G8) och baksidan i 1 färg.
10 * 2 band

Typer

Häftet har 38 punkters vikperforering (perf 10) slagen från frimärkssidan och omslaget förekommer i 4 varianter:

A på utsidan finns en portotabell med ”1 frimärke 20 g” och under den saknas texten ”Tabellen gäller på utgivningsdagen”.
B på utsidan finns en portotabell med ”1 frimärke 20 g” och under finns texten ”Tabellen gäller på utgivningsdagen”.
C med QR-kod (ingen portotabell)
D med portotabell 50g

SH69ny-baksida

olika baksidor

SH69QR

SH69C med QR-kod (ingen portotabell)

 

sh69nybaksida2

SH69D med portotabell 50g

 

Markeringar

centralt regm
FM
cyls 1
cyls 2
kn

Kända kombinationer

SH69tabell

I slutet av 2013 kom det en ny typ av kn. De tidigare kn hade en längd av 13 mm och det var mellanrum mellan kn och FM. De nya kn har en längd av 11 mm och det finns inget mellanrum mellan kn och FM.

SH69C kom i mitten av mars 2014 inför ändringen av portotaxorna den 1 april 2014. SH69D i april 2014 efter ändringen av portotaxorna.

Tryckbana

Här kan man se hur häftena kommer i tryckpressen. Bilden har vi fått från frimärkstryckeriet och är ”suddig” av säkerhetsskäl. Man ser markeringarnas placering. Klicka på bilden så blir den större.

Dahlior

SH69 Dahlior – bilden visar kontrollnr och cyls placering

Bild på variant

SH69Cmarkeringar

SH69C finns med markeringar på omslagssidan enligt bild. Det är häfte 1, 5, 6, 9 och 10 som har små streck. Tydligast är det på häfte 9 där det finns både streck och en liten fyrkant.

SH69Cstreck

SH69C med streck i marginalen

 

16 svar på ”SH69 Dahlior

 1. Nu finns också detta häfte med tillägget: Tabellen gäller på utgivningsdagen. Denna text finns i detta häfte under portotabellen. Se bild. Cylindersiffrorna finns för närvarande på sidan med kn 0+

 2. I häften med omslag B finns det tripplar med både cyls 1 och cyls 2. I omslag A finns det bara tripplar med cyls 1 vad jag vet.

  • Ja det finns kn+c 1, kn+c 2, kn+FM på B med kn som startar på 0. Inte kännt på k som börjar med 5. Hemsidan kommer att uppdateras inom kort med all info om SH-häften.

 3. Det har kommit ut häften med nytt omslag, som är anpassat till portohöjningen den 1 april. Det finns ingen portotabell utan man hänvisas till Posten.se eller sitt postombud. Det går också att skanna QR-koden för direkt information.

 4. Liten kuriosa: Prickarna över ö i signaturen, T. Lindström, finns även med i den röda och den gröna (ev. även i den gula) tryckplåten (utöver den svarta färgen). Syns extra tydligt på den senaste(?) tryckningen som har en förskjutning mellan de tre färgerna, upp till 1 mm, på en del häften.

  • Tänderna är spetsigare, centreringen ofta dålig, pappret är mörkt under UV (i st f vitt), färgnyanserna är fel. I alla fall på de som jag har hittat.

 5. Kuriosa? Har ett C-häfte med knr (5) där det på omslaget högst upp till höger ovanför det runda postmärket finns två streck 2-3 mm långa från kanten av häftet räknat. Häftesomslaget är något snedskuret men längst ner finns inte sådana motsvarande streck som genom snedskärning kan ha hamnat fel. Någon som har liknande?

 6. Jag har hittat liknande variant. Det låg på skrivbordet för frankering men har nu flyttat in i samlingen. Kan du skicka in bild till Lars?

 7. Mitt kn är på 5330-tusen. Ska försöka scanna in det på jobbet på onsd/torsd. Vi får se om Lars blir nöjd för vår scanner är inte så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.