H587 Hästsport

Utgivningsdag 2011-08-25
F 2846 – 2850
10 x 6 kr, fem motiv
Kombinationstryck G:5 frimärken, G8 omslag. Frimärken 4 offset + 1 stål, omslag 4 + 1 offset (4 på utsidan, 1 på insidan).
17 häften per varv * 1 band.
Finns bara KN som börjar på 0.

Markeringar

centralt regm
RT 7,2 x 1,8 mm svart
cyls 1
cyls 2 fot/slinga
Helt 6-siffrigt kn BS

Mer fakta om utgivningen

Hästar och hästsport betyder mycket, såväl ekonomiskt som kulturellt och socialt. I Sverige finns närmare 300.000 hästar och omkring en halv miljon människor är på olika sätt involverade i hästsporten.Utgångspunkten för frimärksutgåvan var i första hand att uppmärksamma hästar och de olika hästsporterna ponnygalopp, trav, hoppning, fälttävlan och dressyr. Men hästsport är förstås inte bara hästar, utan ett resultat av människans och hästens gemensamma ansträngningar ute på banan.

Kända kuskar och ryttare som Stig H Johansson (trav), Jan Brink (dressyr) och Malin Baryard Johnsson (hoppning) passerar revy på frimärkena tillsammans med sina framgångsrika hästar. Hästsport är ett stort och brett område. Posten hade Svenska Ridsportförbundet och andra hästorganisationer som speaking partners i den omfattande processen att välja bilder. Denna dialog och samarbetet med duktiga hästfotografer resulterade i detta fina och representativa urval motiv. Valören på frimärkena Hästsport är för inrikes brev och hälsningar.

Ponnygalopp representeras på frimärket av hästen Norrskenets Grim och jockeyn Ebba Stigenberg. Förra året vann de ett championat. Hästen Briar och Jan Brink är motivet på frimärket Dressyr. Tillsammans gjorde de en enastående internationell karriär. Gaston KLG är en fälttävlanhäst så nära det perfekta man kan komma. På frimärket ses han med ryttaren Hannes Melin som ridit Gaston KLG i fyra år. Malin Baryard Johnsson och Butterfly Flip rankades 2003 som världens främsta ekipage i hoppning, och året efter var de med i svenska silverlaget i Athen-OS. Trav. Kusken Stig H Johansson och hästen Victory Tilly.

3 reaktion på “H587 Hästsport

  1. Är det någon dom vet varför detta häfte har omslaget som indikerar att det rör sig om 10 inrikes brev både på framsidan och den beskrivande texten på sid 4 när det i själva verket är valörfrimärken á 6 kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *