H550 Jul 2003 – Jul i Sundborn

Utgivningsdag 2003-11-10
F 2397 – 2398
10 x 9 kr, två motiv
Tryckta i 4 färger offset i 3:e Goebelpressen
Omslaget är tryckt i Giebelerpressen
Inhäftningen har gjorts i den 5:e häftesmaskinen
17 punkters streckperforering

Markeringar

centralt regm
RT 7 x 2 mm svart
cyls 1 fana/fot
cyls 2 fot/slinga
helt kn BS

”Ryggtryck” på fel sida

Är detta ett ryggtryck eller bara ”avsmet” från någon vals? Trycket är visserligen lite svagt, men ser ut som ett riktigt ryggtryck. Någon som har ett liknade häfte får gärna höra av sig till redaktionen.

Kommentarer från Postens tryckeri:
Som vi ser det så kan det bara ha hänt genom att man bytt häften i färdiga häftesbunten. Något av häftena har då hamnat upp och ner i bunten och därför tagit färg från intilliggande häfte. Det kan nog bara ha hänt i samband med buntning av häften. Den skiva som ger ryggtrycket kan inte heller flyttas ut så långt till kanten av häftet.

H550rtfelsida

RT på fel sida

H550rtfelsidahel

Fakta om utgivningen

I år kan vi fira 150-årsminnet av konstnären Carl Larssons (1853- 1919) födelse. Hans allra mest älskade målningar skildrar familjelivets små händelser i hemmet Lilla Hyttnäs. Favoritmodellerna var hustru Karin och de egna barnen. På julfrimärkena 2003 möter vi Carl Larssons klassiska bilder av en jul som kommer med ljus och glädje.

Carl Larsson är internationellt känd och uppskattad. Hans bilder får också sprida julstämning på frimärkena för julpost utrikes. Jul utrikes ges ut i häfte om tio frimärken med två motiv. Samtliga trycks i fyrfärgsoffset, typografi Gustav Malmfors.

Läs mer

Länk till Wikipedia

2 svar på ”H550 Jul 2003 – Jul i Sundborn

  1. Angående RT på fel sida. Om man har använt en kliché tror jag inte det är äkta. Detta då klichén trycker RT mitt på det omslag som sedan vikes så att en ”rygg” uppstår.

  2. Jag tycker inte att vi skall avfärda det här helt, men jag har också väldigt svårt att se hur det möjligen skall ha gått till.

    Det enda som vi kan göra i nuläget, är att avvakta och se om fler liknande häften dyker upp.

    Hans Backlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.