SS34 Per Anders Fogelström

Utgivningsdag 2017-06-01
4 × 21:-, 1 motiv
Upplaga 10 000 st

SS 34 är tryckt i offset i tryckpressen M5, Formatet är 130 × 159 när man ser frimärkena rättvända. Det är det samma som för SS 32. Tryckpressen M5 har kombinerat offset/ståltryck där cylindern för ståltryck har omkretsen på 780 mm, att jämföra med 750 mm för övriga tryckpressar. Offsetcylinderns omkrets är 520 mm. SS 34 har inget ståltryck utan är rent offsettryck. Cylindern har två band med 4 ark vardera. Ena bandet har Cyls 1 och 2. De ligger på mage i nedre bildkanten under ”Å” i ”ÅR”. Det finns 2 delade gråkilar per band. På bandet utan cyls sitter de upptill, i höjd med skarven mellan de två översta frimärkena. På bandet med cyls sitter i jämnhöjd med nedersta frimärket. Figuren nedan illustrerar hur cyls och delade gråkilar (markerade med Φ) sitter på de olika inlagorna.

På det andra bandet finns motsvarande gråkilar men inga cyls. Notera att det inte finns några ”neutrala” SS 34, då alla har en del av gråkil.

Kn finns på båda banden och har satts på vart 10:e ark i båda banden (se bild ovan, rödfärgade för tydlighet). Om man sätter ett kn på vart 10:e ark i bandet med cyls så kommer antingen inga kn vara i kombination med cyls eller så är alla i kombination med cyls. Endast det senare fallet har observerats.

Inga kn med FM har observerats.

Kända kombinationer

2 svar på ”SS34 Per Anders Fogelström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.