SS33 Stringhylla

Utgivningsdag 2017-01-12
6 × 19:50:-, 1 motiv
Upplaga 10 000 st

Frimärket är utformat av Henning Trollbäck.

SS 33 är tryckt i offset i tryckpressen M5, formatet är 130 × 159 när man ser frimärkena rättvända. Det är det samma som för SS 32. Tryckpressen M5 har kombinerat offset/ståltryck där cylindern för ståltryck har omkretsen på 780 mm, att jämföra med 750 mm för övriga tryckpressar. Offsetcylinderns omkrets är 520 mm. SS 33 har inget ståltryck utan är rent offset tryck. Cylindern har två band med 4 ark vardera. Ena bandet har Cyls 1 och 2. Det finns 2 delade gråkilar per band. På bandet utan cyls sitter de upptill, På bandet med cyls sitter de nedtill, under frimärkena. Figuren nedan illustrerar hur cyls och delade gråkilar (markerade med Φ) sitter på de olika inlagorna.

På det andra bandet finns motsvarande gråkilar men inga cyls. Notera att det inte finns några ”neutrala” SS 33, då alla har en del av gråkil.

Kn finns på båda banden. och har satts på vart 10:e ark i båda banden. Om man sätter ett kn på vart 10:e ark i bandet med cyls så kommer antingen inga kn vara i kombination med cyls eller så är alla i kombination med cyls. Endast det senare fallet har observerats.

Kn finns med FM, när kn slutar på 0 eller 5. Som framgår nedan av tabellerna är den exakta förekomsten inte helt utredd än. Rapportera!

Kända kombinationer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.