SH67 Stockholms stadsarkiv

SH67Utgivningsdag 2013-03-14
5 x 12 kr, fem motiv
Frimärkena är tryckta i kombinationstryck 4-färgs offset plus en färg ståltryck (G:5)
12 * 2 band

Typer

Häftet har 31 punkters vikperforering (perf 10) och den kan vara slagen från frimärkssidan, PI, eller omslagssidan, PU. SH67 PI är den första utgivna varianten och för största delen av denna upplaga sitter kn (5) på sidan med cyls och FM är i kombination med kn som slutar med 2 eller 7. Under hösten 2013 kom en upplaga med PI där FM är i kombination med kn som slutar med 0 eller 5. Sen kom en upplaga med PI där cyls sitter på sidan med kn (0). Dessa kn är högerplacerade. I denna veva dök också SH67 PU upp med högerplacerade kn på sidan med cyls på sidan med kn (0). Vi har en serie vid 004-008-tusen med rest 4 där PI och PU kommer omväxlande. Vikperforering och skärning av häftena görs i ett separat steg efteråt och man har tagit rullarna i slumpvis ordning.

PI perforeringen slagen från frimärkssidan
PU perforeringen slagen från omslagssidan

Markeringar

centralt regm
FM
cyls 1
cyls 2
kn

Kända kombinationer

SH67tabell

Övrigt

SH67kn

cyls är kombinerat med kn från 0-sidan

 

Olika storlekar på kn

Bild visar kn som är 2,7 mm vid 54-tusen och 3,5 mm vid 51-tusen.

SH67storlekkn

Tryckbana

Här kan man se hur häftena kommer i tryckpressen. Bilden har vi fått från frimärkstryckeriet och är ”suddig” av säkerhetsskäl. Man ser markeringarnas placering. Klicka på bilden så blir den större.

SH67helark

3 reaktion på “SH67 Stockholms stadsarkiv

  1. Idag hittade jag ett häfte med kn som slutade med siffran 0 i kombination med FM. Tidigare har jag bara sett häfte där FM varit kombinerat med siffrorna 2 eller 7 i slutet av kn.

  2. Det har kommit en ny tryckning där cyls är kombinerat med kn från 0-sidan. Tidigare har det bara funnits från 5-sidan (se bild ovan från tryckeriet).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.