H445 Katter

Utgivningsdag 1994-03-18
F 1829 – 1832
8 x 4:50, fyra motiv
Trycka i kombination 1 färg ståltryck och 4 färger offset i 3:e Goebelpressen
Inhäftningen har gjorts i den 5:e häftesmaskinen
Upplaga okänd

Markeringar

RT 7,2 x 1,4 mm svart (smalt)
RT 7,2 x 1,8 mm svart (brett)
cyls 1
cyls 2
helt kn mittplacerat eller högerplacerat
delat kn (4,5/0,5 | 4/1 | 1/4 | 0,5/4,5)

Artiklar

H445 Gunnar Struck

9 svar på ”H445 Katter

 1. Hela KN är antingen mittplacerade eller högerplacerade.
  Det finns totalt 4st delningar: – KN 4,5+/+0,5 – KN 4+/+1 – KN 1+/+4 – KN 0,5+/+4,5

 2. Hej, jag har en fråga till er kunniga samlare på denna sida: Jag har ett frimärkshäfte valör 4kr ”Katter” från 1994. För några år sen när jag hittade den bland gamla papper såg jag att valören på de posten gav ut var 4:50 Jag fprskade lite i detta o fick veta att posten tryckte dubbla serier i väntan på ett politiskt beslut ang. moms på frimärken. När så blev fallet makulerades 4kr serien och 4:50 gavs ut. An okänd anl. kom ett ex av 4kr valören ut o hamnade i min byrå. Vad kan detta ha för värde? Häftet är komplett o i mkt gott skick! Ngn som kan ha en uppfattning? MVH(Björn

   • Det finns ett antal sådana häften kända och något har även sålts på auktion för några år sedan. Även lösa inlagor med valören 4kr har sålts på auktion.
    Priset på ett sådant häfte är ju givetvis svårt att sätta då skick ev markering är av stor vikt, men mejla gärna över en bild så kan det vara lättare att göra en sådan bedömning.

    • Bilder är mailade till avsändare Lars igår. Även E W Larsson frimärken sa sig inte känna till några fler ex. när jag visade upp det där. sänd gärna länkar till ev. andra existenser av detta häfte med valör 4 kr på ett 32 kr häfte.

 3. Enl. Philea ska inget annat häfte vara känt. skulle vilja ha ngn länk till att ngt sånt finns? MVH/Björn

 4. Jag har ingen länk att presentera dig, utan det är något jag har fått berättat för mig.
  Känner dock att det borde vara en auktionsfirma/frimärkshandlare med specialområde på häften för att de skulle kunna känna till alla ev specialhäften som har kommit ut på marknaden och då känns inte just Philea och EW Larsson som några sådana. Jag har mejlat över en bild på en lös häftesinlaga (till Lars) som sålts på auktion och finns det en lös häftesinlaga, så är det ju inte så osannolikt med fler inlagor/häften. Men vem vet vad som finns och inte finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.