SH48 Blågult

Utgivningsdag 2011-01-27
F 2808 – 2811
10 × inrikes brev, fyra motiv
Frimärkssidan tryckt i fyrfärgsoffset
Arket har bredden 57,7 mm vilket ger 13×2 ark per tryckvarv

Typer

Häftet har 29 punkters vikperforering (perf 10) slagen från frimärkssidan, PI

Markeringar

centralt regm
FM
cyls 1
cyls 2
helt kn BS

Illustration över markeringarnas placering

Kända kombinationer

SH48tabell

Fakta om utgivningen

Nuförtiden duggar de elektroniska meddelandena allt tätare, sms, mms och mejl sköljer över oss dygnet runt. Visst är det bra med snabb kommunikation, men vilket engagemang och djup skapar dessa korthuggna meddelanden i relationen mellan oss människor?

Ibland kan den snabba kommunikationen hindra oss från att tänka ett varv till på vad vi
egentligen vill säga, hur vi vill säga det och vilken inramning vi vill ge budskapet.
Idag har ett handskrivet och med ett väl valt frimärke frankerat brev eller kort en betydligt
större dignitet än förr. Den vittnar om generositet, omtanke och omsorg om mottagaren. För när man skriver ett brev, en handskriven hälsning då ger man av sin tid. En handskriven hälsning med frimärke är mycket uppskattad och lyser i posthögen. Nu lanserar Posten ytterligare en serie frimärken som passar utmärkt för alla typer av hälsningar, inbjudningar och tackkort. Frimärkena Blågult och Svenska flaggan fungerar till alla typer av hälsningar, inbjudningar och tackkort. Motiven kanske också inspirerar till att skriva några fler hälsningar?

Svenska flaggan har anor från mitten av 1500-talet. Man tror att förlagan var det danska korsbaneret, Dannebrogen. Färgerna hämtades från lilla riksvapnet med dess tre gyllene kronor på blått fält. Från 1916 firas Svenska Flaggans Dag den 6 juni, en dag med stark förankring i den svenska historien. Den 6 juni 1809 undertecknades den nya regeringsformen med viktiga medborgerliga rättigheter, som samvetsfrihet och tryckfrihet.
Svenska Flaggans Dag blev 1982 nationaldag, den dag då nya medborgare hälsas välkomna och Sverige som en fri nation med fritt statsskick hyllas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.